СЪНЯТ ВЕРОЯТНО Е НАЙ-НЕРАЗГАДАНИЯТ ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН


Съществува наука за сънищата, която изучава човека, когато той е в състояние на сън в една или друга фаза. Ето какво смятат по този въпрос специалистите.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА СЪНОВНИЦИТЕ

Дали да вярваме или не на тълкуванията на съновниците?

Всякакви тълкувания и съновници отразяват опита на някаква група хора в зависимост от това в коя държава или в кой регион на света живеят.

Сънищата са символична структура или система, а символите могат да бъдат различни.

Това е много голям проблем, който все още няма решение. Затова едва ли е нужно да се доверяваме на съновниците, които всичко и наред тълкуват директно. Например да вземем кръвта. За някои народи това е божествен знак свише, за африканците може би означава щастие, а за европейците – нещастие. Това е културологичен проблем. Никой досега не е провеждал изследване в тази област.

СЪНЯТ Е ИДЕАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА САМОПОЗНАВАНЕТО

СЪНЯТ Е ПОВЪРХНОСТНО ОТРАЖЕНИЕ НА НАШЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ

В някои страни разработват методи и дори апарати, позволяващи човек да сънува „сън по поръчка”. Например американският учен Люберж е доста увлечен по тази идея и е постигнал определен успех, обаче неговата система още не позволява да се види на сън нещо близко до „поръчаното”. Учените не са на едно мнение по отношение на тези методи, защото някои от тях не могат да приемат твърдението, че, видите ли, ние успяваме да навлезем в абсолютно непозната сфера.В крайна сметка сънуваме какво ли не, но това е някаква сакрална потребност на нашата психика и подсъзнание. И нищо, че не знаем защо ни е нужно това – защо например снощи сме сънували не нещо друго, а ведро. Сънят е само повърхностно отражение на дълбочинен психологически процес, случващ се в нашето подсъзнание. И тук нищо не може да се „внедри”, в противен случай бихме си навредили. Тези експерименти са доста съмнителни.Както и във всяка област, така и в тази съществуват тайни. И в тази връзка ще кажем, че сънят може би е най-непознатият природен обект, с който си имаме работаСънят! Сънят показва настоящето, бъдещето, връща ни и към миналото. Показва състоянието на здравето ни. Той е най-мъдрият и точeн език на живота. Тълкуването им е много забавно занимание и много по често вярно, отколкото заблуда. Сънищата имат скрити значения и ни говорят на символичен език. Подсъзнанието ни се опитва да сравни съня с нещо сходно и да ни даде някакъв знак. Така че най-вероятно последният ви сън да символизира нещо съвсем друго от това, което виждате.Разберете сами какво е значението му. Нека ви бъде по ясно настоящето и бъдещето.
http://www.sanovnik.in/