За да развива правилно интелектуалното си и физическо ниво, детето трябва да получава с храната всички вещества, от които се нуждае и то в правилна пропорция

Данонино - солидна основа за здравословния растеж на всяко дете

В живота на всеки от нас идва момент, в който от пораснали деца се превръщаме в отговорни родители. Искаме малчуганите ни да растат здрави и силни. Това обаче изисква голяма отговорност, грижа и внимание. Едно от най-важните неща за това е правилното или рационалното хранене по време на интензивния растеж през детството. Дори да изглеждат здрави, децата могат да страдат от липса на важни хранителни елементи.
За да развива правилно интелектуалното и физическо ниво, детето трябва да получава с храната си всички вещества, от които се нуждае и то в правилна пропорция.

Eто защо Данон създаде продукт от нова категория "fresh cheese", с нова формула специално за нашите деца:
Данонино е различен - той е направен от 4 чаши мляко и съдържа 4 важни елемента, необходими за балансирания растеж и развитие на детето - калций, витамин D, фосфор и протеини.

Защо Данонино от Данон е толкова полезно:

Данонино се произвежда чрез специален процес, при който млякото се концентрира като в резултат се получава високо съдържание на протеини, калции, витамини и микроелементи, без висока масленост. Данонино осигурява прием на качествени протеини и калций, тъй като съдържанието на тези вещества е два пъти по-голяма, отколкото в обикновените кисели млека.

Как помагат 4-те елемента, които се съдържат в Данонино от Данон:


Калцият е от първостепенно значение, защото изгражда костите и спомага за растежа. Костната маса се увеличава бързо по време на детството и юношеството, след което достига своето "върхово ниво". Колкото по-високо е то, толкова по-малък е шансът костите да станат чупливи. Калцият е важен също за изграждането на зъбите и за други жизнени функции като кръвосъсирването, мускулната контракция, деленето на клетките и др.

За пълноценното усвояване на калция е необходим витамин D. Той подсилва и способността на тялото да потиска развитието на микробактериите, които причиняват повечето болести. Третият елемент - фосфор, също участва в изграждането на костите и е основен регулатор на енергийния метаболизъм. Протеините са едни от най-важните хранителни вещества, имащи значение за храненето и осигуряващи пластичен материал за интензивния растеж. Те са важен структурен елемент на всяка клетка, тъкан и орган.

Защо децата харесват Данонино от Данон:


Освен полезните елементи, Данонино се предлага в 4 любими вкуса - ягода, кайсия, банан и малина. Опаковката е в ярки цветове и е много удобна за хващане от малките детски ръчички. Така те могат да го ядат сами, като "големи".

Данонино е еднакво подходящ за сутрешна или следобедна закуска, за десерт с обяда или вечерята.

А децата ни се развиват толкова бързо и неусетно, че докато се обърнем и вече са пораснали. Затова нека се погрижим още сега за тяхното бъдеще: Да им осигурим здравословна и балансирана храна и им дадем неиграничена доза родителска любов.